Technik
- Warto wiedzieć ...
- Artykuły fachowe
- Dowiedz się jak ...
- Spis szkół w których można uzyskać tytuł technika dentystycznego
- Forum
- Ogłoszenia - Technik
- Praca
- Relacje z imprez
- Subskrypcja
- Dodaj laboratorium
- Współpraca
- Dental Labor
- Historia Techniki Dentystycznej
- Kongres Techniki CEDE2011
- Kongres Techniki Dentystycznej
- Kongres Techniki Dentystycznej Poznań
- Poradnik Technika
- Prawo i Finanse Techników
- Rejestracja na Kongres
- Rejestracja na kongres 2012
- Staż dla technika dentystycznego
- W laborze
Ankieta
- 26-03-2016
Jeśli pracujesz jako technik dentystyczny i czujesz, że zaczynasz stać w miejscu i nie rozwijasz się zawodowo tak, jak chcesz, podczas świętowania tegorocznej Wielkanocy i w ramach realizowania rozwoju osobistego poza pracownią możesz nauczyć się czegoś nowego, co pozytywnie wesprze twoją własną wiarę w siebie. Zapowiadamy: nie będzie łatwo. Ale kto powiedział, że przygotowanie omletu jest proste?...
Omlet uznawany jest za najtrudniejszą do wykonania potrawę z jajek. Jeśli omlet będzie trzeba przygotować dla kogoś kapryśnego, o zdecydowanych preferencjach smakowych i wymagającym podniebieniu, jako fachowiec znający się na rzeczy, musisz wiedzieć, że ten prawdziwy francuski przysmak z jajek musi być puszysty, dobrze wypieczony z zewnątrz, ale półpłynny w środku (czasem określone to jest zwrotem może mało atrakcyjnym werbalnie, za to wyjątkowo trafnym jeśli chodzi o przekazanie charakterystyki konsystencji omletu: śliniący się).
Dla ciekawych świata: proces ścinania się surowego jajka przebiega w czasie różnym w zależności od wysokości nad poziomem morza. Nie do wiary? Podamy prosty przykład: jeśli chcesz jeść jajko na miękko przebywając wysoko w górach, musisz wziąć pod uwagę, że w takich warunkach należy jajko gotować dłużej.
Czy źle ugotowane jajko lub usmażony omlet da się uratować? Podobno tak, ale praca nie będzie łatwa: trzeba ponoć jajka źle ugotowane potraktować mocznikiem. Tak uwolnione białko i żółtko przybierają na powrót postać płynną. Czy nadają się do konsumpcji i ponownego wykorzystania, to już inna sprawa...
Smacznego jajka i udanego świętowana Wielkanocy życzy PortalDentystyczny.pl :-)!