Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna TechnikWarto wiedzieć ...

Ankieta

Gdzie szukasz informacji z branżowych?

  • na targach
  • w internecie
  • w gazetach
  • podczas konferencji
  • podczas szkoleń
Wielkanocne zadanie dla ambitnego technika
  • 26-03-2016
 

 

 

 

 

Jeśli pracujesz jako technik dentystyczny i czujesz, że zaczynasz stać w miejscu i nie rozwijasz się zawodowo tak, jak chcesz, podczas świętowania tegorocznej Wielkanocy i w ramach realizowania rozwoju osobistego poza pracownią możesz nauczyć się czegoś nowego, co pozytywnie wesprze twoją własną wiarę w siebie. Zapowiadamy: nie będzie łatwo. Ale kto powiedział, że przygotowanie omletu jest proste?...

 

Omlet uznawany jest za najtrudniejszą do wykonania potrawę z jajek. Jeśli omlet będzie trzeba przygotować dla kogoś kapryśnego, o zdecydowanych preferencjach smakowych i wymagającym podniebieniu, jako fachowiec znający się na rzeczy, musisz wiedzieć, że ten prawdziwy francuski przysmak z jajek musi być puszysty, dobrze wypieczony z zewnątrz, ale półpłynny w środku (czasem określone to jest zwrotem może mało atrakcyjnym werbalnie, za to wyjątkowo trafnym jeśli chodzi o przekazanie charakterystyki konsystencji omletu: śliniący się).

Dla ciekawych świata: proces ścinania się surowego jajka przebiega w czasie różnym w zależności od wysokości nad poziomem morza. Nie do wiary? Podamy prosty przykład: jeśli chcesz jeść jajko na miękko przebywając wysoko w górach, musisz wziąć pod uwagę, że w takich warunkach należy jajko gotować dłużej.

Czy źle ugotowane jajko lub usmażony omlet da się uratować? Podobno tak, ale praca nie będzie łatwa: trzeba ponoć jajka źle ugotowane potraktować mocznikiem. Tak uwolnione białko i żółtko przybierają na powrót postać płynną. Czy nadają się do konsumpcji i ponownego wykorzystania, to już inna sprawa...

 

Smacznego jajka i udanego świętowana Wielkanocy życzy PortalDentystyczny.pl :-)!

 
Inne wiadomosci w kategorii
Komentarze
 
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.
 
 

LOGOWANIE

Pierwszy raz w portalu?
Zarejestruj się Jak korzystać

Newsletter

Dodaj swój adres e-mail aby otrzymywać bieżące informacje

Patronujemy

 


 

08/10-03-2017

 

Kanały
informacyjne RSS
Subskrybuj RSS
Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS