|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 3
Dodano: 2008-10-25 12:15:34
Mam pytanie czy to prawda ,że Kolczyk w języku niszczy zęby ??
czy nieprzeszkadza w niczym ??
Agata
Gość
Dodano: 2008-10-27 09:57:47
Cześć!

Ja mogę się wypowiedzieć tylko na podstawie własnego doświadczenia - kolczyk w języku mam od pięciu lat.
Ogólnie uważam że nie niszczy zębów, żaden stomatolog podczas kontrolnych wizyt też nie zwrócił mi uwagi na jakieś uszkodzenia lub ze powinnam zlikwidować kolczyk.
Z tego co się orientowałam to kolczyk szkodzi ale tylko wtedy gdy jest na długim sztyfcie i człowiek się nim "bawi" przesuwając nim także po zębach. Przy krótkich kolczykach nie ma się odruchów "bawienia" i nie dotyka się uzębienia więc nie powinno być kłopotów.

pozdrowionka
Karolajn
Gość
Dodano: 2008-10-31 09:29:34
Hej!

Ja też mam kolczyk w języku od jakiegoś czasu i szczerze powiedziawszy nie zauważyłam aby niszczył moje zęby. Musze przyznać że ja tak jak koleżanka z postu wyżej mam krótki kolczyk i się nim nie bawię ale nie wiem czy to coś zmienia.
dres
Gość
Dodano: 2009-11-20 17:04:56
dokładnie jak wyżej nie polecam długiego kolczyka, ponieważ można go równieźc a wtedy juz moze uszkodzic zeby , przy krotkim to czasami wogole nie pamietam że go mam:)
Monika
Gość
Dodano: 2009-12-08 16:56:41
Ważne jest też to, że przy krótkim kolczyku nie zdarza się go niechcący ugryźć np. przy jedzeniu bo w taki sposób też zęby byłyby bardzo narażone.
Dodatkowo profilaktycznie zalecam także oczyszczanie co jakiś czas kolczyka. U mnie szczególnie na dolnej kulce tworzy się chyba kamień więc niekiedy wyjmuje kolczyk i się go pozbywam:-)
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2010-01-15 20:49:40
nie to jest be....
Ilość wiadomości: 4
Dodano: 2010-02-03 17:20:32
Nie mam nic przeciwko niemu ale powiedzcie w jakim celu go macie ?jakie są doznania ?
Hela
Gość
Dodano: 2010-02-04 15:03:11
Jest to jeden ze sposobów wyrażenia siebie - przynajmniej dla mnie smile

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito