Technik
- Warto wiedzieć ...
- Artykuły fachowe
- Dowiedz się jak ...
- Spis szkół w których można uzyskać tytuł technika dentystycznego
- Forum
- Ogłoszenia - Technik
- Praca
- Relacje z imprez
- Subskrypcja
- Dodaj laboratorium
- Współpraca
- Dental Labor
- Historia Techniki Dentystycznej
- Kongres Techniki CEDE2011
- Kongres Techniki Dentystycznej
- Kongres Techniki Dentystycznej Poznań
- Poradnik Technika
- Prawo i Finanse Techników
- Rejestracja na Kongres
- Rejestracja na kongres 2012
- Staż dla technika dentystycznego
- W laborze
Ankieta
- 16-04-2022
Jaja w diecie na nowo figurują jako pokarmy zdrowe i bezpieczne dla poziomu cholesterolu we krwi. Są jednak takie jaja, na zakup których niewielu stać. Tak jest w przypadku produktu, którego kilogram kosztuje ponad 24000 €. To czarne złoto – jajeczka ryby, irański kawior pochodzący z ryby bieługi. Niezwykle wysoki koszt tego smakołyku wynika z surowych wymagań, jakie muszą być spełnione, aby towar uznawany był za najbardziej wartościowy. Tę najdroższą ikrę na świecie pozyskuje się wyłącznie z ryb bieług, który żyły zdrowo i długo – od 60 do 100 lat. I pływały wyłącznie w południowej części Morza Kaspijskiego, którego wody są uznawane za stosunkowo mało zanieczyszczone.
Jeśli natomiast ktoś woli wielkanocne jaja na słodko, a stać go na wydanie 31000 € za sztukę, może skusić się na jajo z luksusowej belgijskiej czekolady w formach nadanych jej przez mistrzów cukiernictwa z brytyjskiej firmy Choccywoccydoodah. Wytwarzają oni wielkanocne kreacje, które porównywane są z drogocennymi jajkami Fabergé.
Wszystkim technikom dentystycznym życzymy radosnych i wiosennych Świąt Wielkanocnych!