Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna TechnikWarto wiedzieć ...

Ankieta

Gdzie szukasz informacji z branżowych?

  • na targach
  • w internecie
  • w gazetach
  • podczas konferencji
  • podczas szkoleń
Najdroższe jaja – na słodko i konkretnie
  • 16-04-2022
 

 

 

 

 

 

Jaja w diecie na nowo figurują jako pokarmy zdrowe i bezpieczne dla poziomu cholesterolu we krwi. Są jednak takie jaja, na zakup których niewielu stać. Tak jest w przypadku produktu, którego kilogram kosztuje ponad 24000 €. To czarne złoto – jajeczka ryby, irański kawior pochodzący z ryby bieługi. Niezwykle wysoki koszt tego smakołyku wynika z surowych wymagań, jakie muszą być spełnione, aby towar uznawany był za najbardziej wartościowy. Tę najdroższą ikrę na świecie pozyskuje się wyłącznie z ryb bieług, który żyły zdrowo i długo – od 60 do 100 lat. I pływały wyłącznie w południowej części Morza Kaspijskiego, którego wody są uznawane za stosunkowo mało zanieczyszczone.

Jeśli natomiast ktoś woli wielkanocne jaja na słodko, a stać go na wydanie 31000 € za sztukę, może skusić się na jajo z luksusowej belgijskiej czekolady w formach nadanych jej przez mistrzów cukiernictwa z brytyjskiej firmy Choccywoccydoodah. Wytwarzają oni wielkanocne kreacje, które porównywane są z drogocennymi jajkami Fabergé.

 

Wszystkim technikom dentystycznym życzymy radosnych i wiosennych Świąt Wielkanocnych!

 
Inne wiadomosci w kategorii
Komentarze
 
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.
 
 

LOGOWANIE

Pierwszy raz w portalu?
Zarejestruj się Jak korzystać

Newsletter

Dodaj swój adres e-mail aby otrzymywać bieżące informacje

Patronujemy

 


 

08/10-03-2017

 

Kanały
informacyjne RSS
Subskrybuj RSS
Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS