Pacjent
- Warto wiedzieć
- Coś na ząb
- Wybielanie zębów
- Choroby i leczenie
- Estetyka
- Higiena
- Ciekawostki ...
- Dowiedz się jak...
- Forum
- Baza gabinetów
- Pytania do ekspertów
- Subskrypcja
- Ogłoszenia - Pacjent
- Partnerzy portalu
- Tagi
- Bruksizm
- Ciąża a zęby
- Dental TV
- Kamień nazębny
- Korony
- Leczenie kanałowe
- Licówki
- Mosty
- Strach przed dentystą
- Vademecum Pacjenta
- Zęby mądrości
- Znieczulenia

Truskawki
Truskawki – zawierają sporo fosforu, wapnia i magnezu, dzięki czemu wzmacniają konstrukcję zębów. Zawierają też więcej witaminy C niż cytrusy, dlatego zapobiegają rozwojowi szkorbutu, wzmacniają odporność organizmu, pomagają uszczelniać ścianki naczyń krwionośnych oraz zapobiegają krwawieniom z dziąseł. Dobre pod każdą postacią, ale najskuteczniejsze – zjadane po umyciu na surowo i polane śmietaną, lecz bez dodatku cukru.
Źródło: Opracowanie własne
Inne wiadomosci w kategorii
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.