Dziecko
Ankieta
Tran na całe zło
Tran to ciekły tłuszcz pozyskiwany ze świeżej wątroby dorsza atlantyckiego. Zawiera witaminy D i A oraz jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Tran podawano kiedyś w postaci niesmacznego płynu; dziś zamykany jest w żelowych kapsułkach – neutralnych w smaku i bez zapachu. Znakomicie podnosi odporność organizmu i zapewnia właściwą dawkę witamin – szczególnie ważne jest podawanie tranu dzieciom w okresie wzrostu; a wszystkim w czasie sezonowego spadku odporności. Zdrowe zęby i śluzówka jamy ustnej to zasługa witamin zawartych w tranie, a za wzrost odporności na choroby jamy ustnej odpowiedzialne są wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
Źródło: „Moda na Zdrowie”
Inne wiadomosci w kategorii
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.