Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna DzieckoZąbkowanie
Smakowite i zdrowe skórki z chleba
 

 



 

Skórki z chleba są dobre na ząbkowanie. Przegryzanie ich zalecają również ortodonci, tłumacząc, że dzięki temu zmniejsza się ryzyko pojawienia się wady zgryzu u dziecka. Kiedy nadchodzi ząbkowanie, a dziąsła są obrzęknięte i obolałe, żucie skórek przynosi ulgę. Przegryzanie skórek z chleba zmusza też do pracy stawy skroniowo – żuchwowe i mięśnie twarzy, co ćwiczy prawidłowy zgryz i zapobiega problemom ortodontycznym.

Źródło: Opracowanie własne

 
Inne wiadomosci w kategorii
Komentarze
 
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.
 
 

LOGOWANIE

Pierwszy raz w portalu?
Zarejestruj się Jak korzystać

Newsletter

Dodaj swój adres e-mail aby otrzymywać bieżące informacje
Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS