Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna DzieckoCoś na ząb

Ankieta

Czy Twoje dziecko lubi myć zęby ?

  • Tak
  • Raczej tak
  • Raczej nie
  • Nie
Smakowite i zdrowe skórki z chleba
 



 

Skórki z chleba są dobre na ząbkowanie. Przegryzanie ich zalecają również ortodonci, tłumacząc, że dzięki temu zmniejsza się ryzyko pojawienia się wady zgryzu u dziecka. Kiedy nadchodzi ząbkowanie, a dziąsła są obrzęknięte i obolałe, żucie skórek przynosi ulgę. Przegryzanie skórek z chleba zmusza też do pracy stawy skroniowo – żuchwowe i mięśnie twarzy, co ćwiczy prawidłowy zgryz i zapobiega problemom ortodontycznym.

Źródło: Opracowanie własne

 

 
Inne wiadomosci w kategorii
Komentarze
 
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.
 
 

LOGOWANIE

Pierwszy raz w portalu?
Zarejestruj się Jak korzystać

Wyszukiwarka gabinetów

 
 
 
 

Newsletter

Dodaj swój adres e-mail aby otrzymywać bieżące informacje
Kanały
informacyjne RSS
Subskrybuj RSS
Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS