Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna PacjentCoś na ząb

Czekolada
 

Czekolada – choć wszyscy przekonują, że powoduje próchnicę, to prawda jest nieco inna. Japończycy odkryli, że czekolada posiada składniki ... hamujące rozwój tej wyniszczającej zęby choroby. Zawiera bowiem garbniki, które działają bakteriobójczo i bakteriostatycznie; dostarcza też sporej dawki magnezu - składnika budulcowego zębów. Idealnym rozwiązaniem jest zajadanie się gorzką czekoladą - ze wszystkich odmian tego smakołyku posiada najwięcej garbników i magnezu, a przy okazji najmniej cukru, który powoduje próchnicę.


Źródło: Opracowanie własne

 
Inne wiadomosci w kategorii
Komentarze
 
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi komentarzami.
 
 

LOGOWANIE

Pierwszy raz w portalu?
Zarejestruj się Jak korzystać

Wyszukiwarka gabinetów

 
 
 
 

Newsletter

Dodaj swój adres e-mail aby otrzymywać bieżące informacje

Ankieta

Czy w codziennej higienie jamy ustnej używasz płukanki do ust ?

  • Tak
  • Nie
Kanały
informacyjne RSS
Subskrybuj RSS
Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS