Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna Kalendarz
Kalendarz Wyszukaj Dodaj wydarzenie
Indywidualne licówki kompozytowe – prosta metoda na ładniejszy uśmiech Pacjentów

Rodzaj wydarzenia:Szkolenia

Tematyka:Implantologia

Data wydarzenia:2019-03-07

Grupa zawodowa:Lekarz

Województwo:pomorskie

Miejsce:Bydgoszcz

Patronujemy:Nie

ProVeneer™ system indywidualnych licówek kompozytowych
do wykonania podczas jednej wizyty, w ciągu 15 minut, bez laboratorium protetycznego.
Dowiedz się:
• Jak w 15 minut i bez pomocy technika wykonać indywidualną
licówkę kompozytową o grubości 0,1mm?
• Jak przedstawić Pacjentowi efekty leczenia, jeszcze przed tym leczeniem?
• Jak bezinwazyjnie poprawić uśmiech pacjenta?
• Jak przekonać Pacjenta do zmiany wyglądu zębów?
• Jak wprowadzić proste procedury stomatologii estetycznej i zwiększyć
przychody swojego gabinetu?

Wszystko to z systemem ProVeneer™ wyprodukowanym przez firmę Silmet we współpracy z Silverman Institute of Cosmetic Dentistry (USA).

Termin i miejsce:

7.03.2019
10:00 - 15:00

Hotel Słoneczny Młyn
ul. Jagiellońska 96
Bydgoszcz

Prowadzenie:
dr n.med. Michał Ganowicz

Program:
10.00 - 11.30 Część teoretyczna
• Rozmowa z Pacjentem - jakie pytania zadać, na co zwrócić uwagę.
• Podstawy estetyki uśmiechu i okluzji.
• Badanie Pacjenta - kolor zębów, zwarcie, prowadzenie kłowe i sieczne.
• Wskazania do ProVeneer™.
• Smile Preview Venner - prezentacja efektu przed leczeniem.
• Procedura wykonania licówek ProVeneer™ krok po kroku.
• Procedura cementowania licówek ProVeneer™ krok po kroku.
• Efekty leczenia z ProVeneer™.

11.30 - 12.00 Przerwa kawowa

12.00 - 15.00 Część praktyczna
• Jak wykonać i założyć pojedynczą licówkę w ciągu 15 minut
(łącznie z wykończeniem i polerowaniem)?
• Procedura wykonania licówek ProVeneer™ krok po kroku.
• Procedura cementowania licówek ProVeneer™ krok po kroku.

Koszt szkolenia: 490zł

W ramach opłaty organizator gwarantuje uczestnikom:
- materiały informacyjne i edukacyjne,
- poczęstunek w przerwie szkolenia
(kawa/herbata/woda mineralna/soki owocowe/ciastka).

Każdy z uczestników kursu otrzyma
certyfikat ukończenia szkolenia
oraz 5 punktów edukacyjnych.

Zgłoszenia:

Marcin Kurlapski, tel. 539 922 489 • kurlapski@marku.pl
Grzegorz Fąfara, tel. 606 885 752 • fafara@marku.pl

Warunkiem uczestnictwa jest dokonanie wpłaty na konto organizatora:
ING Bank Śląski 51 1050 1142 1000 0090 3110 8047

z dopiskiem: szkolenie 7.03, imię i nazwisko uczestnika

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność wpłat.
 


Kalendarz


Patronujemy
Nie przegap
Nowość
Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS