Strona główna - portaldentystyczny.pl

Strona główna Forum

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 47
Dodano: 2021-07-13 10:52:04
Cytuj
Z ciekawości kupiłam w markecie wczoraj tofu. Doradzicie jak je przygotowujecie?
nedre
Gość
Dodano: 2021-07-13 12:19:43
Cytuj
Panieruję w jajku i mące kukurydzianej. Jeśli dacie przyprawę do ryb, będzie smakowało jak ryba, jeśli do gryrosa, to jak gyros...itp. Może być wędzone, czosnkowe, z tymiankiem, chili ( Biedronka). Nieskończone możliwości. I wysoka zawartość wapnia i białka, przy czym praktycznie minimalna ilość tłuszczu. Mimo, że ma konsystencję gąbki, prawie nie wchłania tłuszczu podczas smażenia. Można też tofu marynować ( np.sos sojowy, imbir, czosnek), zostawić w marynacie na noc i dopiero potem smażyć. Dla mnie to alternatywa do potraw mięsnych
Na stronie jest również kilka porad jak je przyrzadzać w odpowiedni sposób :) Poczytaj sobie.

Realizacja: Ideo Powered by: Edito CMS