|
|
|

Autor
Wiadomość
oratio
Gość
Dodano: 2012-01-19 01:16:31
a czy ty to ty on czy ty ona? bo czasami mialem a czasami mialam:)
jarek
Gość
Dodano: 2012-01-19 06:27:58
Ja to ona, a Jarek to moj artystyczny pseudonim.Dziekuje bardzo za odpowiedz, bo wiem jak dentysci sie spiesza.Musze powiedziec Tobie, ze lekarz i technik w jednej osobie, to najlepsze polaczenie, z jakim kidys mialam przyjemnosc wspolpracowac rok i wiecej sie to nie powtorzylo w mojej 15-letniej karierze.Wlasnie sie sklada i pisalam o tym, ze dwa lata wspolpracowalam z lekarzem, uzywajacym skanera wewnatrzustnego firmyX , a takze osobiscie probowalam nim skanowac, ale na sztucznym pacjencie, czyli lalce.Lekarz ten bardzo sobie chwalil te metode i wierz mi lub nie, ale nie powtarzalismy przez te dwa lata ani jednej pracki.Robilismy odbudowy -w tym najwieksza-most od 13-23.Nie bylo w tym wszystkim czestych poprawek zgryzowych.Absolutnie nie wierze reklamom!Ta technologia juz weszla do Polski! Dzieki za zaproszenie i uwazaj, bo moge wpasc, bywam tam raz do roku.Co masz na mysli:zwykly skaner i user-friendly system? To na czym pracowalam z tym dentysta, to bylo bardzo frienly!
jarek
Gość
Dodano: 2012-01-19 06:42:01
Powiem Tobie jeszcze, ze dobra firma, ktora sprzedaje Tobie skaner wewnatrzustny i oprogramowanie, to taka, ktora przeszkoli w ramach zakupu i wspiera min.8 godzin dziennie, czyli w kazdej godzinie od telefonu alarmowego, wchodzi Ci na komputer i mowi, co robisz zle.Taki serwis jest odplatny-zwykle rocznie.Pracowalam tez na b.dobrym oprogramowaniu, ale beznadziejnym wsparciu i nie ma gorszej katastrofy, jak kaza Ci czekac trzy dni, ale pacjent ma juz ciebie w duzym powazaniu.Acha-to nie reklama, ale wskazowka do tego, czego wymagac od sprzedawcy, ktorych nie lubie, bo zawsze gdzies klamia.
jarek
Gość
Dodano: 2012-01-20 01:55:00
Nawiazujac do Twojej uwagi na temat kompleksowego myslenia, to akurat w tej dziedzinie Hi-Tech nie mam z tym kloptow.
Kilka lat pracowalam w centrach projektowania i wycinania z bloku cyrkonowego, metalowego konstrukcji typu: mosty, maryland, korony, inleys, onleys pod porcelane.
Wiec na jakosc w tych podbudowach maja wplyw: "szlif" zeba, parametry przy projektowaniu oraz przestrzeganie temperatury synteryzacji. W systemie mojej ulubionej firmy X wychodzi to perfekcyjnie, czyli wszystko jest superszczelne, a grubosc podbudowy jest wszedzie taka sama, czyli 0.5 na trzonowcach, a 0.3 na przednich zebach.Podcienie sa likwidowane komputerowo, co ma wplyw na swietne dopasowanie koron.
Po za tym system "zostawia" miejsca na porcelane wszedzie,tj.na calym obwodzie zeba- -1.5mm.Zalezy to najbardziej od tego,czy lekarz odpowiednio oszlifuje zeba.
Przy nizszych wartosciach, tj.braku miejsca na porcelane-lepej sie nie brac za te robote i nie oszukiwac pacjenta, ze takie cos wytrzyma piec lat.
oratio
Gość
Dodano: 2012-01-31 19:13:39
:) no no:) wpadaj:) to podyskutujemy, bo tak to szkoda pradu:) a na jakosc pracy maja rowniez wplyw inne rzeczy nie?:) 13-23 to zaden wyczyn. 46-36 wszstkie single to by cos bylo! za malo tu iejsca na dyskusje:) jak juz bedzesz w polsce to daj znac:)
jarek
Gość
Dodano: 2012-01-31 22:13:21
Uklad typu 36-46, w tym wszystkie single, to wieksza-pracka-fakt, ale nic szczegolnego, jesli sie skanuje model gipsowy dzielony.Nie spotkalam jeszcze tutaj dentysty, ktory zeskanowalby w gabinecie taki uklad.Powiem tez, ze obecne oprogramowania podczas robienia projektu na 36-46 lubia sie "zawieszac", dlatego gdy jest malo czasu, to modeluje wszystko w wosku, a potem skanuje.Uwazam jednak, ze to nie jest metoda, ale to wynika ze "slabosci" oprogramowan.Bedac dwa dni na szkoleniu prowadzonym przez Amerykanow-specjalistow od pewnego oprogramowania, bylam swiadkiem, jak zawiesil im sie program podczas projektowania gornego ukladu37-47, gdzie powierznie jezykowe i rzujace byly anatomiczne-cyrkonowe-reszta pod porcelane.Panowie udali, ze to "accident" i przeszli do innej pracki.Takie "accidens" w labach przy takich duzych prackach zdarzaja sie prawie zawsze i okrutnie dezorganizuja prace.
  1 | 2 

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito