|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 3
Dodano: 2009-08-23 20:51:12
Chciałabym się odezwać w imieniu studentów i złożyć wielkie podziękowanie wszystkim tym lekarzom, którzy młode pokolenie traktują jako swoją przyszłość.

Jestem dopiero po pierwszym roku studiów lekarsko-dentystycznych. Pół roku pracuję jako asystentka stomatologiczna. Pani doktor która mnie zatrudniła pozwoliła mi się wszystkiego nauczyć od samego początku. Osoba która nie ma rodziców z gabinetem po pierwszym roku praktycznie nie ma żadnych umiejętności z zakresu stomatologii. Ja dostałam szanse poznać to wszystko dość szybko . Dowiedziałam się wielu rzeczy poczynając od tych najprostszych jak np. co to Bond, czy co znajduje się na tacce stomatologicznej, a kończąc na przyglądaniu się wielu ciekawym zabiegom jak np, wypełnianie kanałów, odbudowy zębów, robienie wkładów z włókna szklanego, ekstrakcji zębów, zakładaniu aparatów ortodontycznych. Jestem naprawdę bardzo wdzięczna, że dostałam taką szansę.
Edytowany 2 razy (Ostatnio: 2009-08-23 21:01:32).
Nie plombuj i nie wyrywaj. Wypełniaj i usuwaj. :)
Dodano: 2009-08-23 20:58:54
I apeluje do Państwa, abyście nie traktowali studentów rzeczowo. Trzeba ich zarazić pasją i pokazać jak porządnie wykonać pracę, nie mamy od kogo sie uczyć, to Wy jesteście naszymi mentorami.
Od paru miesięcy pracuje z nowym lekarzem, dość młody, ambitny, ale już ma wiele doświadczenia. Potafi wykonać kawał dobrej roboty. Jego pasją jest wypełnianie zębów estetycznie. I powiem szczerze, ze tak mnie zainspirował, ze nie moge o niczym innym mysleć. Chce zostac wlasnie takim stomatologiem, ktory wykonuje porzadnie swoja prace. Doktor ten robi również mi zęby i jest pod wielkim wrazeniem. Po wypełnieniach nie ma śladu tak dobrany kolor , wymodelowane guzki, ze aż cieżko nie być w szoku. I samo podejście do swojego zawodu- z wielkim szacunkiem-niesamowite. Mimo, ze jestem dopiero po pierwszym roku juz wiec co chce robić, kocham to co będę robić. Tym bardziej, ze 'moj' lekarz pokazuje mi wszytko, obiecał mnie wszystkiego nauczyć.
Edytowany 2 razy (Ostatnio: 2009-08-23 21:07:59).
Dodano: 2009-08-23 21:00:29
Życze kazdemu studentowi, aby dostał taką szansę. I jeszcze raz dziekuję wszystkim lekarzom za wyrozumiałość i chęc przekazania wiedzy.

Pozdrawiam, Olga.

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito