|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2008-09-17 09:17:26
Witam Wszystkich!

Czy pierwszy raz z dzieckiem do stomatologa lepiej iść prywatnie czy do państwowej przychodni? Jakie jest Wasze doświadczenie???

dziękuje i pozdrawiam
Anulka
Gość
Dodano: 2008-09-19 16:25:06
To zależy, ja osobiście byłam z córka prywatnie i byłam bardzo zadowolona. Ogólnie uważam ze nie każdy gabinet jest przystosowany do leczenia dzieci ale można przecież zawsze iść najpierw go zobaczyć i porozmawiać albo obejrzeć zdjęcia w internecie.
Ulka Z.
Gość
Dodano: 2008-09-22 13:41:09
Część!
Ale po co płacić tyle pieniędzy jeżeli nic poważnego u dziecka się nie dzieje? jeżeli nie ma dużych kłopotów to lepiej iść państwowo a prywatnie tylko gdy dzieje się coś poważnego.
Damian
Gość
Dodano: 2008-10-06 09:24:20
Nie żałuje pieniędzy i z synkiem zawsze chodzę prywatnie. Mam przynajmniej pewność, ze jest wszystko dobrze, a i godziny wizyt bez problemu można dopasować do swojej pracy.
Aniula
Gość
Dodano: 2008-10-28 11:55:39
Moja córka upatrzyła sobie Panią Doktor i za żadne skarby nie chce iść do innego lekarza. Oczywiście z mężem uszanowaliśmy to ale problem pojawił się, gdy przeprowadziliśmy się do innego miasta - teraz dojeżdżamy ale mamy nadzieje że długo to już nie potrwa i ze znajdziemy lekarza, który wzbudzi jej zaufanie...Eh...
Paweł
Gość
Dodano: 2011-10-17 01:04:29
Ja, za radą znajomych poszedłem od razu do dentysty który ma gaz rozweselający i moja córeczka ani razu nie skarżyła się na wizytę i leczenie ząbków. Ma już własną maseczkę na nos i nosi ją na każdą wizytę. Po rozmowie z lekarzem dowiedziałem się że to działa jak lekka hipnoza, dziecko wpada w pewien trans. Co prawda kosztuje mnie to troszke więcej, ale dla dziecka taki spokój i relaks u dentysty jest tego wart.
Jeśli chcecie wiedzieć więcej o gazie to podaje stronę, bo myślę że warto wiedzieć
http://www.magicdentalstudio.pl/www/index.php/sedacja/
gdyby ling nie działał to podaje adres Magic Dental Studio, Przeźmierowo, Rynkowa 75 w Pasażu Handlowym
monia
Gość
Dodano: 2011-12-30 18:52:09
dowiedzcie się o gazie rozśmieszającym u stomatologa. dziecko nic nie pamięta bólu. słucha jakąś bajeczkę i śmieje się głośno. naprawde polecam. płaciłam 70 za maseczkę plus gaz 70 plus plomba. drogo troche ale warto
kasia
Gość
Dodano: 2012-01-17 10:02:10
Nie wiem czy dobrze zaczynać u dziecka od razu od gazu rozweselającego. I teraz całe życie do dentysty z maseczką ?Jestem asystentką w gabinecie i uwierzcie mi gaz jest ok. Ale lekarz który potrafi rozmawiać z dzieckiem jest cierpliwy i ma z nim dobry kontakt jest bezcenny. Gaz używa się w sytuacjach w których nie pomagają inne środki. Pozdrawiam wszystkie mamy i zapraszam do gabinetu na wizyty adaptacyjne bo to one są potrzebne naszym pociechom
marzena
Gość
Dodano: 2012-02-14 16:22:59
wejdźcie na info na znanylekarz.pl o dr seyoum,ma podejście/bez znaczenia na nfz czy priva/...kolejki na nfz ma bardzo duże....małopolska

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito