|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2008-07-29 15:12:44
Jak oduczyć dziecko zagryzania zębów podczas ataków złości? Czy to jest normalne zachowanie u dziecka w wieku 6 lat?

z góry dziękuje
Marianna
Gość
Dodano: 2008-08-04 09:43:50
Cześć,
Mój synek tak miał w pewnym okresie ale muszę przyznać, że dość szybko mu to minęło - chyba z takich rzeczy sie wyrasta. Spróbuj spokojnie z córką porozmawiać o jej atakach i zaciskaniu ze złości zębów.
Zuzanna
Gość
Dodano: 2008-08-07 15:25:16
Witam,

Mojej koleżanki syn tak miał i wiem, że po jakimś czasie przestał miewać ataki złości także proszę być dobrej myśli.
Alinka
Gość
Dodano: 2008-08-20 12:18:41
najlepsza jest rozmowa, wytłumaczenie dziecku swojego stanowiska oraz zwracanie uwagi, aby tak nie robiło.
Jaga
Gość
Dodano: 2008-09-09 12:11:35
Hej, ja pamiętam ze jak byłam mała to strasznie zaciskałam zęby przed zaśnięciem ale w pewnym momencie to samo minęło, większość osób robi to odruchowo ale z tego raczej się wyrasta. Proszę być dobrej myśli.
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2008-11-07 11:46:55
Witam!

Wszystko dobrze tylko że istnieje możliwość ze dziecko w późniejszym okresie też tak będzie robiło albo już np. w niekontrolowany sposób w nocy zaciska zęby, a to może być chyba bruksizm. Najlepiej udać się do lekarza - zasięgnąć nawet porad u dwóch rożnych i uzyskać dwie niezależne opinie specjalistów, którzy przede wszystkim obejrzą ząbki małego.:-)

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito