Autor
Wiadomość
RODZICE
Gość
Gość
ania
Gość
Gość
Jerzy
Gość
Gość
Witam,
Prawda jest taka, że każdemu dziecku pomaga inny środek. Moim zdaniem zdecydowanie trzeba łagodzić ból dziecka i cały czas przebywać z nim. Niestety jest to bardzo ciężki okres - szczególnie dla matek ale wszystko z czasem wraca do normy. Jak pamiętam to moja żona wiele nocy nie spała...
trzymam za wszystkich rodziców kciuki:-)
Prawda jest taka, że każdemu dziecku pomaga inny środek. Moim zdaniem zdecydowanie trzeba łagodzić ból dziecka i cały czas przebywać z nim. Niestety jest to bardzo ciężki okres - szczególnie dla matek ale wszystko z czasem wraca do normy. Jak pamiętam to moja żona wiele nocy nie spała...
trzymam za wszystkich rodziców kciuki:-)
Teresa
Gość
Gość
aga
Gość
Gość
ja takze stosuje vibrucol i lek na dzaiasla na zamowienie,syn ząbkuje bardzo bolesnie ma na dole i u gory rozpulchnione dziasla iida zabki wieksza iloscia dodam ze ma 10 mies i nie ma zandego jescze na wierzchu gdyz nie moga sie przebic przez dziasla ...czy to zle ze jeszcze nie ma zabko...lekarz mowi ze nie ale jestem ciekawa w jakim wieku wasze dzieci dostaly zabki tzn w jakim miesicu pojawil sie pierwszy?
Jolanta Z.
Gość
Gość
Moja Hania ślini się bardziej od 3 miesiąca. Ciągle pakuje wszystko do buzi a teraz ma już prawie 6 miesięcy i ani jednego ząbka nie widać - oczywiście opuchnięte dziąsła ma od paru tygodni więc daję jej schłodzone gryzaczki i od czasu do czasu kiedy płacze bez powodu smaruję żelem lub psikam tantum verde na dziąsła. Bardzo dobrze łagodzi i uśmierza, a ja mogę chwile odetchnąć.
pozdrawiam
pozdrawiam
Berta
Gość
Gość
Moja córka ma 9,5 miesiąca i też jeszcze nie ma żadnego zęba, choć ostatnio po kilku cięższych nocach myślałam, że coś wyjdzie. Smaruję dziąsła Dentioxem i daje Nurofen w płynie, ale z tego co powiedział mi lekarz nie można smarowa za dużo bo znieczula się nie tylko dziąsła ale i usta. Jak na razie chyba najlepszym sposobem jest dawanie czegoś do gryzienia - my dajemy np. wafelki ryżowe Hipp są smaczne i dość twarde no i odwracanie uwagi dziecka w dzień, gdy zaczyna marudzić. Mam nadzieję, że zęby pojawią się niespodziewanie i jakoś to łagodnie przeżyjemy....
Copyrights(C) portalDentystyczny.pl 2007