|
|
|

Autor
Wiadomość
RODZICE
Gość
Dodano: 2008-07-06 20:09:13
A my stosujemy czopki viburcol i drazetki osanit. Lekarka nie kazala nam stosowac zeli bo ponoc wysuszaja sluzowke.
ania
Gość
Dodano: 2008-07-15 17:45:02
Moja corcia ma 9 miesiecy,bardzo ciezko przechodzi zabkowanie,ma rozpulchnione dziaselka u gory i na dole,stosuje proszek o nazwie Ashton&Parsons,jest rewelacyjny,bardzo lagodzi bol.
Jerzy
Gość
Dodano: 2008-08-04 09:49:39
Witam,
Prawda jest taka, że każdemu dziecku pomaga inny środek. Moim zdaniem zdecydowanie trzeba łagodzić ból dziecka i cały czas przebywać z nim. Niestety jest to bardzo ciężki okres - szczególnie dla matek ale wszystko z czasem wraca do normy. Jak pamiętam to moja żona wiele nocy nie spała...

trzymam za wszystkich rodziców kciuki:-)
Teresa
Gość
Dodano: 2008-08-19 12:33:13
ja pamiętam, ze mojej córce i tak najbardziej pomagało jak jej śpiewałam albo nosiłam na rekach i opowiadałam rożne historie. Czopki i zele również stosowałam ale śpiewania nic nie mogło zastąpić grin
aga
Gość
Dodano: 2008-08-25 16:03:43
ja stosowałam dentinox żel i muszę powiedzieć ze jest naprawdę skuteczny.

aga
Ilość wiadomości: 4
Dodano: 2008-08-27 13:17:45
ja takze stosuje vibrucol i lek na dzaiasla na zamowienie,syn ząbkuje bardzo bolesnie ma na dole i u gory rozpulchnione dziasla iida zabki wieksza iloscia dodam ze ma 10 mies i nie ma zandego jescze na wierzchu gdyz nie moga sie przebic przez dziasla ...czy to zle ze jeszcze nie ma zabko...lekarz mowi ze nie ale jestem ciekawa w jakim wieku wasze dzieci dostaly zabki tzn w jakim miesicu pojawil sie pierwszy?
Jolanta Z.
Gość
Dodano: 2008-11-20 09:55:51
Moja Hania ślini się bardziej od 3 miesiąca. Ciągle pakuje wszystko do buzi a teraz ma już prawie 6 miesięcy i ani jednego ząbka nie widać - oczywiście opuchnięte dziąsła ma od paru tygodni więc daję jej schłodzone gryzaczki i od czasu do czasu kiedy płacze bez powodu smaruję żelem lub psikam tantum verde na dziąsła. Bardzo dobrze łagodzi i uśmierza, a ja mogę chwile odetchnąć.

pozdrawiam
Berta
Gość
Dodano: 2009-05-25 08:43:07
Moja córka ma 9,5 miesiąca i też jeszcze nie ma żadnego zęba, choć ostatnio po kilku cięższych nocach myślałam, że coś wyjdzie. Smaruję dziąsła Dentioxem i daje Nurofen w płynie, ale z tego co powiedział mi lekarz nie można smarowa za dużo bo znieczula się nie tylko dziąsła ale i usta. Jak na razie chyba najlepszym sposobem jest dawanie czegoś do gryzienia - my dajemy np. wafelki ryżowe Hipp są smaczne i dość twarde no i odwracanie uwagi dziecka w dzień, gdy zaczyna marudzić. Mam nadzieję, że zęby pojawią się niespodziewanie i jakoś to łagodnie przeżyjemy....
  1 | 2 

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito