|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2008-04-07 20:07:45
Witam

Chciałbym się spytac wszystkich kolegów i koleżanek czy uważaja że na targach stomatologicznych można dowiedziec sie także ciekawych informacji patrząc oczywiście pod katem naszego zawodu?

pozdrawiam i dziekuje
Kris
Gość
Dodano: 2008-04-08 13:26:58
moim zdanie na pewno tak ! To znaczy trzeba sie najpierw przygotować i chodzić tylko tam gdzie tematyka może nas dotyczyć.
Ilość wiadomości: 4
Dodano: 2008-04-08 18:51:40
Moim zdaniem to nie warto odwiedzać jakichkolwiek targów. Ważniejsze jest własne doświadczenie! Kiedyś nie organizowano targów, a ludzie potrafili sobie doskonale poradzić.
Technik
Gość
Dodano: 2008-04-08 18:59:37
Własne doświadczenie to jest jedna sprawa, a umiejętność dokształcania i doskonalenia swojego fachu to druga. Najlepiej chyba je połączyć, prawda?
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2008-05-28 16:49:36
Generalnie na targi nie jeździ się po to, aby się czegokolwiek nauczyć - bo nie taka jest idea tego typu imprez. Można oczywiście wziąć udział we wykładach i warsztatach, które zawsze w pewien sposób poszerzą horyzonty, ale głównym założeniem jest prezentacja i poznawanie aktualnych nowinek ( technologii, materiałów, nowości wydawniczych). Moim zdaniem jak najbardziej warto brać udział w targach, bo to jest też jedna z form istnienia zawodowego - w dodatku jedna z przyjemniejszych. Ponadto można się spotkać z kolegami z branży, z którymi bez tego typu imprez trudno byłoby się znaleźć o jednym czasie w jednym miejscu.

Pozdrawiam!
Ilość wiadomości: 13
Dodano: 2008-05-28 19:07:19
Witajcie.
Oczywiście bardzo warto pomijam sprawy pozazawodowe.
Dam prosty przykład:
Ciekawiła mnie moc mikrosilników Marathon N7 i N7R.Importerzy podawali moce:dla N7 90 W .Dla N7R 110 W.Na ich stronach internetowych nie można się niczego konkretnego doczytać.
Na targach N7R zatrzymałem kciukiem bez trudu zacisk przy frezie ,a N7 miałem kłopot.
Reasumując możesz podobne urządzenia porównać "namacalnie" i przekonać się o ich przydatności nie opierając się tylko na zdaniu sprzedawcy.
Miłego Wieczoru Staszek
Edytowany 1 razy (Ostatnio: 2008-05-28 19:08:38).
Ilość wiadomości: 5
Dodano: 2008-05-28 20:41:16
oferta wykładowo warsztatowa też jest dość istotna zdaża się że na taką imprezę sciągane są zagraniczne sławy i prowadzą wykłady taniej niż na małym kursie smile
Magda
Gość
Dodano: 2011-03-06 14:49:20
Witajcie.
Oczywiście bardzo warto pomijam sprawy pozazawodowe.
Dam prosty przykład:
Ciekawiła mnie moc mikrosilników Marathon N7 i N7R.Importerzy podawali moce:dla N7 90 W .Dla N7R 110 W.Na ich stronach internetowych nie można się niczego konkretnego doczytać.
Na targach N7R zatrzymałem kciukiem bez trudu zacisk przy frezie ,a N7 miałem kłopot.
Reasumując możesz podobne urządzenia porównać "namacalnie" i przekonać się o ich przydatności nie opierając się tylko na zdaniu sprzedawcy.
Miłego Wieczoru Staszek

pod warunkiem Staszku, że porównujesz oryginał i kupujesz oryginał. Niestety od dwóch lat 70% N7 jest podrobionych w Chinach. I niestety, te silniki nie nadają się nawet do obróbki akrylu.
Technik
Gość
Dodano: 2011-05-10 09:59:37
Witajcie napiszcie czy jedziecie na kongres techniki na cede mi się to podoba ze są wykłady, a przy okazji można pochodzić tu i tam.
Prosze o wasze opinie
K.
jaga
Gość
Dodano: 2011-05-30 11:34:38
ja jadę i cześć ode mnie z laboru również zapowiada sie świetna impreza na cede dla nas techników - wreszcie pogratulować tylko organizatorom brawo!!!

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito