Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
emerycia
Gość
Gość
Trochę dziwne pytanie. Co można robić podczas mycia zębów? Oczywiście myć zęby. Ja stoję przed zlewem i szoruję pastą moje ząbki, bo wiem że trzeba bardzo o nie dbać, czyścić dokładnie. Robię to po każdym jedzeniu. Nie wyobrażam sobie aby móc robić wiele spraw jednocześnie. To wtedy żadnej nie wykonamy dokładnie.
edzia
Gość
Gość
No właśnie to wcale nie jest oczywiste że trzeba stać nad umywalką bo w moim wykonaniu jest to robienie kilku rzeczy naraz.Ponieważ staram się przestrzegac zasady mycia zebów 3 minuty to ten czas wykorzystuję na dodatkowe czynności co zawsze się konczy upomnieniami męża bo chodzę po domu ze szczoteczką w buzi.Otóż z najprostszych czynności to myję zęby i czytam albo chodzę po łazience i zbieram porozrzucane rzeczy dzieci albo idę do kuchni i wkladam rzeczy po kolacji do lodówki,do zlewu talerze albo oglądam telewiżję ukradkiem ale też pisanie smsa mi się przydażyło:)
kaczord
Gość
Gość
Gdy szczotkuję zęby zadaję sobie bardzo ważne, filozoficzne pytania np: skąd jest szczoteczka, którą trzymam w ręku? Dokąd zmierza? Czy dobrze wyszoruje moje ząbki, żeby lśniły? Kto ją wynalazł, i wyprodukował?...
Następnie moje myśli zataczają kręgi wokół tubki pasty do zębów- kiedy się skończy? Czy mi smakuje? Czy ma wystarczająco dużo fluoru? Czemu te kolorowe paski nie mają innej barwy? Co by było, gdyby pasta dziś mi się skończyła?...
I zanim odpowiem sobie na te wszystkie pytania mija pięć minut po których nadchodzi refleksja- czy skończyć mycie zębów, czy jeszcze trochę szorować?
I tak codziennie...
Następnie moje myśli zataczają kręgi wokół tubki pasty do zębów- kiedy się skończy? Czy mi smakuje? Czy ma wystarczająco dużo fluoru? Czemu te kolorowe paski nie mają innej barwy? Co by było, gdyby pasta dziś mi się skończyła?...
I zanim odpowiem sobie na te wszystkie pytania mija pięć minut po których nadchodzi refleksja- czy skończyć mycie zębów, czy jeszcze trochę szorować?
I tak codziennie...
tygrysek82bu
Gość
Gość
Podczas mycia zębów obmyślam plan zdobycia świata! Ha, ha, żartuję :) Obmyślam sobie plan na rozpoczynający się dzień. Dzięki temu zawsze mam satysfakcję, że mój dzień był w 100% udany i o niczym nie zapomniałam. Po obiedzie, nie myślę o niczym, po prostu się relaksuję. A wieczorne mycie zębów, to podsumowanie dnia i wspomnienia wszystkich miłych wydarzeń, które miały dzisiaj miejsce :)
Ilość wiadomości: 2
darex40
Gość
Gość
Copyrights(C) portalDentystyczny.pl 2007