|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2010-10-01 22:07:47
Po prostu gapię się w lustro i szurum-burum!
emerycia
Gość
Dodano: 2010-10-01 23:25:07
Trochę dziwne pytanie. Co można robić podczas mycia zębów? Oczywiście myć zęby. Ja stoję przed zlewem i szoruję pastą moje ząbki, bo wiem że trzeba bardzo o nie dbać, czyścić dokładnie. Robię to po każdym jedzeniu. Nie wyobrażam sobie aby móc robić wiele spraw jednocześnie. To wtedy żadnej nie wykonamy dokładnie.
edzia
Gość
Dodano: 2010-10-01 23:32:52
No właśnie to wcale nie jest oczywiste że trzeba stać nad umywalką bo w moim wykonaniu jest to robienie kilku rzeczy naraz.Ponieważ staram się przestrzegac zasady mycia zebów 3 minuty to ten czas wykorzystuję na dodatkowe czynności co zawsze się konczy upomnieniami męża bo chodzę po domu ze szczoteczką w buzi.Otóż z najprostszych czynności to myję zęby i czytam albo chodzę po łazience i zbieram porozrzucane rzeczy dzieci albo idę do kuchni i wkladam rzeczy po kolacji do lodówki,do zlewu talerze albo oglądam telewiżję ukradkiem ale też pisanie smsa mi się przydażyło:)
Dodano: 2010-10-02 08:06:07
Podczas mycia zębów ... głównie myję zęby
choć czasami się przydarza ,
że szczoteczka nieruchoma a ja się rozmarzam .
Że mam ząbki równe , białe , jak gwiazdy filmowe...
myślę ,że się pasta kończy , szczoteczka już stara...
Trzeba kupić nowe...
kaczord
Gość
Dodano: 2010-10-02 08:59:39
Gdy szczotkuję zęby zadaję sobie bardzo ważne, filozoficzne pytania np: skąd jest szczoteczka, którą trzymam w ręku? Dokąd zmierza? Czy dobrze wyszoruje moje ząbki, żeby lśniły? Kto ją wynalazł, i wyprodukował?...
Następnie moje myśli zataczają kręgi wokół tubki pasty do zębów- kiedy się skończy? Czy mi smakuje? Czy ma wystarczająco dużo fluoru? Czemu te kolorowe paski nie mają innej barwy? Co by było, gdyby pasta dziś mi się skończyła?...
I zanim odpowiem sobie na te wszystkie pytania mija pięć minut po których nadchodzi refleksja- czy skończyć mycie zębów, czy jeszcze trochę szorować?
I tak codziennie...
tygrysek82bu
Gość
Dodano: 2010-10-02 09:13:09
Podczas mycia zębów obmyślam plan zdobycia świata! Ha, ha, żartuję :) Obmyślam sobie plan na rozpoczynający się dzień. Dzięki temu zawsze mam satysfakcję, że mój dzień był w 100% udany i o niczym nie zapomniałam. Po obiedzie, nie myślę o niczym, po prostu się relaksuję. A wieczorne mycie zębów, to podsumowanie dnia i wspomnienia wszystkich miłych wydarzeń, które miały dzisiaj miejsce :)
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2010-10-02 12:11:45
Gdy myję me piękne ząbeczki,
używając magicznej szczoteczki.
Dziurek poszukuję,
a później się załamuję.
Bo trzeba iść do stomatologa,
i kończy się chwila błoga.. :-)
darex40
Gość
Dodano: 2010-10-02 14:27:48
To zależy czy robię to rano,czy wieczorem?
Rano myjąc zęby rozmyślam u ilu osób spowoduję,że uśmiechną się.Wieczorem zaś ,myjąc zęby myślę ile osób uśmiechnęło się na mój widok!
Dodano: 2010-10-02 15:11:30
Podczas mycia zębów lubię... skupiać się na tej czynności w 100%, dzięki czemu moje wizyty u dentysty przebiegają bezboleśnie :) Innym polecam to samo :P
Dodano: 2010-10-02 19:28:07
Myjąc zęby korzystam z chwili spokoju (od moich, kochanych, dwóch córeczek) i delektuję się tymi kilkoma minutami dla siebie. Dbając o zęby jednocześnie regeneruję swoje siły na kolejne zabawy.
    2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10    

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito