|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2010-09-05 13:31:25
Zawsze staram się łączyć przyjemne z pożytecznym.
Podczas wieczornego mycia zębów czekam aż wchłoną się wszystkie kremy i balsamy które nakładam przed myciem zębów na strategiczne części ciała. Myjąc zęby ujędrniam biust a likwidując płytkę nazębną pozbywam się jednocześnie celulitu.
Rano, podczas mycia zębów oglądam telewizję- mycie zajmuje mi akurat tyle czasu co obejrzenie prognozy pogody.
annb
Gość
Dodano: 2010-09-05 14:50:10
Podczas myciu zębów nie wykonuję żadnej innej czynności.Po prostu nie umiem się skupić na dwóch równocześnie. Zwykle patrzę w lustro,by móc zobaczyć jak moje zęby stają się piękne i czyste.Oczywiście nie oznacza to,że przed tą czynnością były brzydkie :)
swibek
Gość
Dodano: 2010-09-05 14:56:46
Gdy mam na to czas,a niestety jest go bardzo mało,staram się o niczym nie myśleć tylko skupić na się na dokładnym szczotkowaniu moich ząbków.Zwykle to się udaje,gdyż mój malutki synek skutecznie mi to utrudnia.A więc moje mycie zębów wygląda następująco-jedną ręką manewruję szczoteczką,a drugą łapię kochanego łobuziaka,który z szybkością błyskawicy przemieszcza się po wszystkich pokojach w domu.
kropak
Gość
Dodano: 2010-09-05 17:39:10
kiedy myje zęby spiewam, tańczę, przenoszą się na magiczną wyspę pełną slońca i miłości
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2010-09-05 21:03:54
Myjąc moje zębiska zawsze siadam sobie na pralce która umiejscowiona jest naprzeciwko lustra i tak szoruję szoruję, machając nogami i przedrzeźniając własne odbicie. Szczerzę się, wykręcam twarz na różne strony – najprawdziwsza gimnastyka twarzy! Przyglądam się mimice swojej twarzy i śmieję się sama z siebie, a raczej do siebie:)
Czasami zdarza mi się, ale raczej wtedy kiedy nikogo z współlokatorów nie ma w domu, kontynuować ze szczoteczką w zębach śpiewanie piosenek które lubię nucić sobie pod prysznicem. O ile głosu bozia mi nie dała o tyle w nadmiarze zostałam obdarowana poczuciem humoru i dystansu do siebie. Śpiewam więc sobie, a może lepiej byłoby powiedzieć-wydaję dźwięki z buzią pełną piany niczym wściekły pies ze szczoteczką w roli mikrofonu. Polecam!
Dodano: 2010-09-05 21:06:39
O czy myślę, o przysłowiowych zielonych migdałach, analizuje dzień, zdarzenia, zajścia, spotkania. rano, myśle o tym co przyniesie dzień ... sponton, ale prawdziwy.
monia.gryc@gmail.com
Gość
Dodano: 2010-09-06 12:41:22
Podczas mycia zębów, robię wiele rzeczy, czasem śpiewam(super dźwięki z ustami pełnymi piany), przy tym oczywiście tańczę po całym domu, gapię się przez okno, czasem oglądam tv. Moja ulubiona czynność to robienie min , wybałuszanie oczu, wysuwanie języka itd, To bardzo dobra gimnastyka przeciwzmarszczkowa, polecam.
Dodano: 2010-09-06 16:03:50
Czekam aż wsiąknie mi balsam ujędrniający, spaceruję w miejscu wzmacniając pośladki, dodatkowo rano wstawiam w między czasie ekspres do kawy i zastanawiam się w co się ubrać :)
dagstar
Gość
Dodano: 2010-09-06 20:33:34
Mam siedmioro dzieci, u których muszę (młodsze) lub musiałam (starsze, samodzielne) wyrobić nawyk dokładnego mycia zębów. Uznałam, że najlepszym sposobem nauki jest nauka przez przykład i dlatego już od wielu lat myjąc zęby uczę moje kolejne pociechy jak to robić. Stajemy razem przed lustrem w łazience, ustawiamy specjalną klepsydrę odmierzającą czas mycia zębów i szczotkujemy, szczotkujemy, szczotkujemy...Czasem się śmiejemy, czasem kłócimy -dzieci zawsze uważają, że mycie trwa za długo-ale w efekcie jest to miło spędzony wspólny czas.
Dodano: 2010-09-07 15:25:22
kiedy zęby sobie myję
to jak dzikus śpiewam, wyję

czasem zerknę sobie w lustro bo wyglądać chcę jak bóstwo
czasem tańczę, zastepuję, czasem oczy podmaluję

mycie zębów- ważna sprawa
no i dobra to zabawa!
    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9    

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito