|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2009-04-11 14:40:59
nie wiem co robić. mam straszne problemy z zebami..włozyłam w ich lecznie juz kilka tysiecy, oszczednosci sie skonczyły, po jakims czasie znowu zacezy sie zeby psuc i wypadac..zarabiam z byt malol, zeby pozwolic sobie na lecznie prywatne, szacowany koszt naprawy moich zebow to 10 tys zł, a ja wiaze ledwo koniec z koncem. jak powiedziano mi w gabinetach panstwowych nie kwalifikuje sie na lecznie na nfz...jestem załamana..mam 2 8 lat, i nie mam juz 4 zebów...pewnie niedługo zabranknie nastepnych. samo leczenie jednego zeba to wydatek 300 zł , nie wiem co robic, nie mam pomysłu...mogłabym nawet miec srebrne plomby , byle ktos wyleczył mi żeby...
Stom
Gość
Dodano: 2009-04-14 09:35:33
Witam
Nie rozumiem dlaczego Pani nie może leczyć zębów na NFZ. Proszę udać się do lekarza, który ma podpisany kontrakt z NFZ.
Mariusz
erpk
Gość
Dodano: 2009-04-18 17:15:33
powiedziano mi w kilkunastu gabinetach panstwowych , z ena nfz leczy sie tylko zeby przednie,od 1-3 . leczenie kanałowe i plomby nie sa bezpłatne.a ja wszytkie zeby mam do leczenia kanałowego. pozatym wstawianie zebów tez bezpłatne nie jest...a kilku juz nie mam:(
tomasz
Gość
Dodano: 2009-04-29 18:29:44
na NFZ nalezy sie leczenie wszystkich zebow z wyj leczenia kanalowego przedtrzonowcow i trzonowcow, możesz powoli leczyc kanalowo np po 1 zebie w mies a plomby zakladac juz za darmo na NFZ;
ewentualne znieczulenie w przypadku plombowania tez sie nalezy za darmo
Michał
Gość
Dodano: 2009-06-16 12:32:05
A ja się podczepię pod pytanie. Mieszkałem kiedyś w Lublinie i tam była możliwość leczenia zębów w tzw "przychodni akademickiej". Zabiegi wykonywali studenci stomatologii pod opieką wykładowców. Zabiegi w tej przychodni nic nie kosztowały.
Teraz mieszkam w Warszawie. Czy jest tu też placówka?
Mała24
Gość
Dodano: 2009-06-17 12:30:31
sugeruje udanie sie do oddziału NFZ i poproszenie o udzielenie odpowiedzi to powinno dać pełną odpowiedz co, gdzie i w jakim zakresie można leczyć
tragedia taka kasa
Gość
Dodano: 2009-11-28 01:02:15
No niestety za kanałowe leczenie trzeba płacić i to dużo, a co zrobić jak kogoś nie stać? Paranoja, ale za darmo to takiego zęba można tylko wyrwać. Ja znalazłam dentystę który niewiele bierze za leczenie kanałowe i do niego jeżdżę.
hexa207
Gość
Dodano: 2011-12-03 15:08:41
Witam serdecznie, choć z bólem zęba.. unhappy Czy ktoś wie jak można zapisać się na darmowe leczenie do Studentów Stomatologii??? Bardzo proszę o jakieś wskazówki..
emilia
Gość
Dodano: 2011-12-08 01:01:46
na ul. Miodowa jest zakład stomatologii zachowawczej i tam sie można umawiać do studentów. pozdr
bolący ząb
Gość
Dodano: 2011-12-27 22:07:31
a gdzie znajdę takie miejsce w Bytomiu,gdzie leczą studenci stomatologii?
1 | 2    

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito