Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
Witajcie ! Tez od bardzo dawna mam problem z przodozgryzem. ! Ten problem towarzyszy mi od kiedy siegne pamiecia.jest to efekt niedbalstwa moich rodzicow! Jest to sprawa bardzo krepujaca i pare lat temu postanowilem sie tym zajac.poszlem do lekarza rodzinnego proszac go o pomoc i porade w leczeniu! Efekt byl ujemny,wydarl sie namnie i mnie splawil i z tamtym dniem stracilem na dzieje na piekny usmiech..leczenie prywatne jest strasznie drogie.nie stac mnie na leczenie prywatne,jestesm juz tak zdesperowany ze chce wziasc duzy kredyt na leczenie tego przypadku! Prosze o jakas porade i pomoc od czego zaczac bo widze tu na forum podzielone opinie na ten temat..bardzo mi ta wada zgryzu przeszkadza w zyciu.jak i w kontaktach z kobietami tak i w otoczeniu bo jestem przez ta wade traktowany jak np obcokrajowiec..Prosze o pomoc.o porady jak mam zaczac to leczyc aby miec juz proste zeby i piekny usmiech o ktorym tak marze!! Pozdrawiam
pszczółka
Gość
Gość
witam. Przodozgryz, to ten sam problem co mój. Zalezy Radziłabym wybrac się do ortodonty (pamietaj, że płaci się też za specjalizacje lekarza np. u profersora wizyta bedzie o wiele droższa, ale u zwykłego dr koszt konsultacji to ok. 50zł). I tu wchodzi w grę, aby dowiedziec sie czy wysunięta jest zuchwa czy "wystają zęby", szczęka górana jest za mała, lub dolna za duża. Lekarz juz będzie wiedzial co ma z Tobą robic. Niestety w moim przypadku wyjsciem jest tylko operacja (choc mam dopiero 15 lat, musze na nią czekac do 20. roku zycia). Badz dobrej myśli.
Jeśli naprawdę nie stac Cię na konsultację u orto zapisz się do stomatologa na NFZ w celu kontroli i podpytaj czy w Twoim przypadku leczenia ortodontyczne by wystarczylo itp.
3mam kciuki. Pozdrawiam ;]
Jeśli naprawdę nie stac Cię na konsultację u orto zapisz się do stomatologa na NFZ w celu kontroli i podpytaj czy w Twoim przypadku leczenia ortodontyczne by wystarczylo itp.
3mam kciuki. Pozdrawiam ;]
kaszczecin@poczta.fm
Gość
Gość
Dominika
Gość
Gość
Witam :)
Ja także miałam ten sam problem.Wadę odziedziczyłam po mamie .W moim przypadku leczenie ortodontyczne trwało 6 lat .Zanim trafiłam na dobrego ortodontę nosiłam dwa lata 2 wkładane aparaty,które mi nie pomogły oraz inne twory typu maski mojej "byłej ortodontki" która nie miała o tym pojęcia.
Jednak kiedy znalazłam się we właściwym miejscu miałam do wyboru-operacje lub założenie aparatu stałego.Rodzice za mnie wybrali to drugie.Po latach męczarni udało się -wada skorygowana :D
W dzisiejszych czasach aparat może nosić prawie każdy:) Liczy się dobry ortodonta i przede wszystkim nasze chęci .
Pozdrawiam
Ja także miałam ten sam problem.Wadę odziedziczyłam po mamie .W moim przypadku leczenie ortodontyczne trwało 6 lat .Zanim trafiłam na dobrego ortodontę nosiłam dwa lata 2 wkładane aparaty,które mi nie pomogły oraz inne twory typu maski mojej "byłej ortodontki" która nie miała o tym pojęcia.
Jednak kiedy znalazłam się we właściwym miejscu miałam do wyboru-operacje lub założenie aparatu stałego.Rodzice za mnie wybrali to drugie.Po latach męczarni udało się -wada skorygowana :D
W dzisiejszych czasach aparat może nosić prawie każdy:) Liczy się dobry ortodonta i przede wszystkim nasze chęci .
Pozdrawiam
probi94
Gość
Gość
milka->>
Gość
Gość
Asia
Gość
Gość
Kahna
Gość