|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 1
Dodano: 2009-05-02 11:23:47
Witajcie ! Tez od bardzo dawna mam problem z przodozgryzem. ! Ten problem towarzyszy mi od kiedy siegne pamiecia.jest to efekt niedbalstwa moich rodzicow! Jest to sprawa bardzo krepujaca i pare lat temu postanowilem sie tym zajac.poszlem do lekarza rodzinnego proszac go o pomoc i porade w leczeniu! Efekt byl ujemny,wydarl sie namnie i mnie splawil i z tamtym dniem stracilem na dzieje na piekny usmiech..leczenie prywatne jest strasznie drogie.nie stac mnie na leczenie prywatne,jestesm juz tak zdesperowany ze chce wziasc duzy kredyt na leczenie tego przypadku! Prosze o jakas porade i pomoc od czego zaczac bo widze tu na forum podzielone opinie na ten temat..bardzo mi ta wada zgryzu przeszkadza w zyciu.jak i w kontaktach z kobietami tak i w otoczeniu bo jestem przez ta wade traktowany jak np obcokrajowiec..Prosze o pomoc.o porady jak mam zaczac to leczyc aby miec juz proste zeby i piekny usmiech o ktorym tak marze!! Pozdrawiam
pszczółka
Gość
Dodano: 2009-05-03 13:31:22
witam. Przodozgryz, to ten sam problem co mój. Zalezy Radziłabym wybrac się do ortodonty (pamietaj, że płaci się też za specjalizacje lekarza np. u profersora wizyta bedzie o wiele droższa, ale u zwykłego dr koszt konsultacji to ok. 50zł). I tu wchodzi w grę, aby dowiedziec sie czy wysunięta jest zuchwa czy "wystają zęby", szczęka górana jest za mała, lub dolna za duża. Lekarz juz będzie wiedzial co ma z Tobą robic. Niestety w moim przypadku wyjsciem jest tylko operacja (choc mam dopiero 15 lat, musze na nią czekac do 20. roku zycia). Badz dobrej myśli.
Jeśli naprawdę nie stac Cię na konsultację u orto zapisz się do stomatologa na NFZ w celu kontroli i podpytaj czy w Twoim przypadku leczenia ortodontyczne by wystarczylo itp.
3mam kciuki. Pozdrawiam ;]
kaszczecin@poczta.fm
Gość
Dodano: 2009-05-31 00:12:32
Proponuje mimo wszystko udac sie do specjalisty. Metoda i sposób leczenia (a jest ich kilka) zależa od kilku czynników, m.in. od rodzaju wady(kostna, czy tylko zębowa), jej nasilenia i przyczyny powstania (o ile jest ozliwa do oceny). POZDRAWIAM I 3-MAM KCIUKI, ORTODONTA
Dominika
Gość
Dodano: 2009-07-22 23:30:49
Witam :)
Ja także miałam ten sam problem.Wadę odziedziczyłam po mamie .W moim przypadku leczenie ortodontyczne trwało 6 lat .Zanim trafiłam na dobrego ortodontę nosiłam dwa lata 2 wkładane aparaty,które mi nie pomogły oraz inne twory typu maski mojej "byłej ortodontki" która nie miała o tym pojęcia.
Jednak kiedy znalazłam się we właściwym miejscu miałam do wyboru-operacje lub założenie aparatu stałego.Rodzice za mnie wybrali to drugie.Po latach męczarni udało się -wada skorygowana :D
W dzisiejszych czasach aparat może nosić prawie każdy:) Liczy się dobry ortodonta i przede wszystkim nasze chęci .
Pozdrawiam
probi94
Gość
Dodano: 2010-01-18 17:06:34
ja rowniez mam ten problem nie wiem na ile ta wada jest powazna ale nie czuje sie z tym najlepiej powiedzialem mamie o wizycie u ortodonty kiedys zeby stykaly sie ze soba a teraz to wogole i kapa sie z czyms takim pokazac
milka->>
Gość
Dodano: 2010-04-15 19:20:47
Ja nosiłam aparat- pomogło. Ale w przyszłości zdrobię sobie operację plastyczną.
Asia
Gość
Dodano: 2010-08-27 18:33:12
Witam! Ja też mam taki problem i mam isc za 2 tyg do ortodąty założyć aparat. Ortodąta mi powiedział że jesli mnie pomoze aparat trzeba zrobic zabieg.. :( Czy te aparaty naprawde przesuwają żuchwę ? I czy bd mnie bedzie to bolało?
Kahna
Gość
Dodano: 2010-09-02 14:11:30
Mnie nie bolało i wszystko wyszło super.
Nie matw się udaj się do ortodonty on ci powie co i jak.
karol
Gość
Dodano: 2010-11-22 20:43:46
Mam16 lat i posiadam przodozgryz ,a ortodonta powiedzial mi ze dopiero moze "zemna cos robic" gdy przestanie rosnac mi zuchwa(18lat)... Nie da rady wczesniej?

Z gory dzieki
  1 | 2 

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito