|
|
|

Autor
Wiadomość
Ilość wiadomości: 2
Dodano: 2007-07-16 18:41:01
Kochani!
mam dość duży przodozgryz i nie wiem czy jest w ogóle szansa na zredukowanie tej wady, Byłam w gabinecie ale lekarz wysłał mnie do ortodonty on natomiast twierdzi że jest możliwość skorygowania tej wady poprzez noszenie aparatu?
jeśli mieliście podobny problem proszę dajcie znać co robić?
Kaśka.P
Gość
Dodano: 2007-07-22 12:05:35
Aparat aparat aparat jestem ortodontą i uważam że tylko w ten sposób można zmniejszyć Twoją wadę zgryzu.
Pozdrawiam serdecznie
K.
nata
Gość
Dodano: 2007-08-13 14:01:18
zgadzam sie z Kasią jestem ortodonta i nie widzę innego sposobu na redukcje twojej wady jak aparat stały bądź zakładany czasowo.
remii
Gość
Dodano: 2007-09-26 14:10:31
a jak długo trzeba nosić ten apart żeby było widać efekty???
Gość
Dodano: 2007-11-08 01:11:17
Standardowo uslyszsz, ze ok 1,5 roku - przy duzej wadzie musisz liczyc sie z okresem ok 4 lat plus po zdjeciu aparatu stalego aparat retencyjny, ktory powinien byc noszony tak dlugo jak to mozliwe czytaj wiele lat
Artur
Gość
Dodano: 2008-03-17 19:49:45
Standardowo uslyszsz, ze ok 1,5 roku - przy duzej wadzie musisz liczyc sie z okresem ok 4 lat plus po zdjeciu aparatu stalego aparat retencyjny, ktory powinien byc noszony tak dlugo jak to mozliwe czytaj wiele lat

Ja walczyłem z przodozgryzem przez 3 lata jest już prawie dobrze ale ten aparat noszę cały czas :( poprostu koszmar.
Moja rada 50% sukcesu to dobry ortodonta, a oto nie jest wcale łatwo.
Asieńka
Gość
Dodano: 2008-05-07 15:08:01
Cześć! Ja również mam taki problem! Ale aparacik nosze dopiero pół roku, ale juz wiele sie zmienilo. Dzieki temu, ze ortodontka wyrwala mi 5, ząbki pomalu równaja się do dolnych! I nie widac juz takiego przodozgryzu jaki był! Moja otro oznajmiła mi, że aparat bede nosiła przez 2lata. Ale weim ze to sie nie sprawdza, na dolnym łuku mialam nosic 4 miesiace bo zeby nie byly zbyt krzywe ale niestety nosze juz 1,5 roku!! Ale na prawde polecam wszystkim aparacik, bardzo pomaga w prawidłowym ustawiania ząbków.
kaska
Gość
Dodano: 2008-11-08 13:48:42
nosilam aparat ruchomy 3 lata, gowno to dalo! mam 34 lata i na tyle sie wkurzylam ze znalazlam dobrego dentyste ktory zeszfifowal przednie zeby i odbudowal kosmetycznie w ten sposob, ze zachodza lekko przynajmniej na gorne a nie jak poprzednio stykaly sie z dolnymi co powodowalo sciranie itp. Dodatkowo byl bruksizm - czyli zgrzytanie zebami - zwlaszcza w nocy! Teraz jest juz ok, zeby sie nie scieraja, ja mam ladny usmiech, zeby wybielilam, zyje normalnie, polecam. Noszenie aparatu nei zawsze daje efekty a to kilka lat wyrwane z zyciorysu - ukrywanie usmniechu, unikanie kontaktu z ludzmi - tyle lat zmarnowalam. !
summer
Gość
Dodano: 2008-11-19 18:57:45
nosilam aparat ruchomy 3 lata, gowno to dalo! mam 34 lata i na tyle sie wkurzylam ze znalazlam dobrego dentyste ktory zeszfifowal przednie zeby i odbudowal kosmetycznie w ten sposob, ze zachodza ....... !

Nawet dzieci wiedzą o tym że aparat ruchomy nie koryguje tak poważnych wad, więc "za stracony czas" miej pretensję głównie do siebie. Przed wybraniem się do ortodonty trzeba trochę dowiedzieć się o swojej wadzie, żeby nie być zielonym i wiedzieć co powiedzieć jak lekarz zapytać "czego Pani oczekuje".
Ja również mam przodozgryz (górne jedynki stykają się czubkami z dolnymi), będę go korygować tzw. leczeniem kompensacyjnym, ponieważ nie wyraziłam zgody na operację. Jednak czeka mnie wyrwanie 4 zębów;/
pozdrawiam
jogus
Gość
Dodano: 2009-04-28 16:03:41
a na czym polega to leczenie kompensacyjne? Czy sprawdza się przy większych wadach lub genetycznych?
1 | 2 | 3    

Realizacja: Ideo Powered by CMS: Edito